Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

No nonsens is een kwaliteit

No nonsens is een kwaliteit. Herkent u deze bij uzelf? Dan bent u vast iemand die ervan houdt om tot de kern te komen en die rechttoe, rechtaan is qua benadering. U hoeft niet te vergaderen om te vergaderen of een rapport te schrijven omdat er zo nodig een rapport moet komen. U schrijft alleen een rapport als het zinvol is en u vergadert wanneer het iets toevoegt. U past het beste in een informele cultuur en u bent niet onder de indruk van grootdoenerij, branie, snoeverij of dikdoenerij.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Gedragsvoorbeelden

No nonsens kernkwaliteitWe noemen enkele gedragsvoorbeelden:

  • U kunt zaken snel tot de kern en essentie terugbrengen
  • Voor luchtkastelen en luchtfietserij bent u niet ontvankelijk: u ziet liever een realistisch onderbouwd verhaal
  • U vindt de kern, essentie en inhoud belangrijker dan de vorm waarin het gepresenteerd wordt
  • U bent doelgericht ingesteld
  • U weet dat ‘praten over’ niet voldoende is maar u komt ook graag tot acties om een probleem aan te pakken.

Vergelijkbare kwaliteiten

Uw valkuil

De valkuil van no nonsens noemen wij ‘te weinig enthousiast’.  Wanneer u te no-nonsens bent ingesteld kunt u terughoudend overkomen, soms te kritisch waardoor anderen zich ongemakkelijk kunnen voelen.

Uw leerdoel

Uw leerdoel is om wat flamboyanter te zijn en  wellicht zou meer temperanent kunnen laten zien bij het ontvangen van een bepaald idee of zou u enthousiaster kunnen reageren op een bepaald voorstel.  Wellicht zou u meer aandacht kunnen besteden aan de vorm (zonder dat u de inhoud en essentie tekort doet).

Uw irritatie

Uw irritatie is geitenwollen sokken, droomkastelen bouwen zonder enige basis, luchtfietserij, luchtkastelen bouwen, ongegrond opportunisme, zaken mooier voorstellen dan ze zijn, bla bla-verhalen, opsmuk, politieke spelletjes, verborgen agenda’s.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens. Voor andere publicaties kunt u ook terecht in onze webshop!

Coach Jan Stevens