Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Concreet en concretisering is een kwaliteit

Concreet is een kwaliteit. Bent u concreet? Dan bent u goed in het concretiseren van ideeën. Wat is dat precies? Dat betekent dat u praktisch vorm kunt geven aan een idee of een plan. U kunt een idee wat minder tastbaar is tastbaar maken en de aardse landingsbaan op sturen.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Gedragskenmerken

Concreet en concretiseringBij concreet horen een aantal gedragskenmerken:

  • U houdt van duidelijkheid
  • Structuur vindt u belangrijk
  • U praat graag over tastbare zaken
  • Nieuwe ideeën vindt u prima maar u moet er wel een voorstelling bij kunnen bedenken
  • U hebt graag realistische plannen
  • U kunt zaken snel tot de werkelijkheid terugbrengen

Waar kunt u deze kwaliteit kwijt?

De kwaliteit concreet kunt u in iedere organisatie kwijt. Wanneer u ideeën kunt omvormen naar concrete plannen en de implementatie daarvan dan bent u in ieder bedrijf spekkoper. Concretiseren betekent alles in de juiste vorm gieten. Vaardigheden die daarbij kunnen horen zijn bijvoorbeeld: planning en organisatie. Ook het maken van concrete doelen of een stappenplan hoort bij de praktische vertaling van een idee. Uiteindelijk komt de to-do-lijst om de hoek kijken met zeer concrete acties.

Wat is de valkuil?

De valkuil van concreet is té concreet. Deze vonden we niet zo moeilijk om te bedenken. Maar wat betekent dat? Vooropgesteld: niet alles is concreet en tastbaar. Mensen die over de eigenschap concreet bezitten, willen graag alles tastbaar maken. Uw organisatiecultuur bijvoorbeeld is niet tastbaar. Dat is een gevoel en beleving. Wanneer u té concreet wordt, dan betekent het dat u aan dit gevoel voorbij zou kunnen gaan.

Wat is de irritatiezone?

Voor concrete personen is luchtfietserij, dagdromerij en zweverigheid een bron van irritatie. Overigens dat geldt ook voor zeer abstracte zaken. Dat wordt snel als globaal of vaag ervaren.

Leerdoel

Uw leerdoel is oog te houden voor gevoelskwesties, beleving en ervaring.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens