Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Hebt u een kort lontje? Snel aangebrand?

Kort lontje: hebt u daar last van? Bent u heetgebakerd en snel aangebrand of schiet u snel uit uw slof? Ergeren mensen zich aan uw wijze van communicatie? Zeggen ze soms dat u maar eens moet leren om tot 10 te tellen? Bent u bereid om erover na te denken? Misschien kunnen wij u een handje helpen.

Leren om tot tien te tellen?

Snel aangebrand en heetgebakerd in uw communicatie?Uw leerdoel is om minder primair te reageren op bepaalde situaties en uw eigen gevoelens niet af te reageren op de ander.  Wilt u uw communicatieve vaardigheden verbeteren? De Steven is specialist in communicatietraining! We stellen voor u een maatwerktraining samen die precies bij u aansluit.

Training communicatie

Wat betekent het precies?

Kort lontje in de communicatieWat bedoelen mensen precies wanneer ze aangeven dat u een kort lontje hebt? Waarschijnlijk reageert u primair, te stellig, te directief of te zwart-wit. Klopt het? U voelt als het ware de adrenaline naar boven komen en u reageert in de ogen van de ander té heftig.

Hoe ontstaat het?

Weet u hoe het ontstaat bij uzelf? Want daar ligt de sleutel om er iets aan te doen. Maar misschien kunnen we u een handje helpen door wat algemene oorzaken neer te zetten. Misschien zit die van u er ook tussen.

  • Er is sprake van opgekropte gevoelens: u loopt zich al een tijdje aan van alles en  nog wat te ergeren. U hebt uw gevoelens in de spaarpot gedaan en zo opeens komt het eruit.
  • U bent overprikkeld. Er zijn zaken gebeurd die u niet in de hand hebt en u reageert vanuit een gevoel van machteloosheid.
  • Het zit deels in uw temperament: u bent een vuur-type.
  • Er gebeuren dingen die niet kloppen. U kunt slecht tegen oneerlijkheid of onrechtvaardigheid. Hebt u een sterk rechtvaardigheidsgevoel?
  • U merkt dat er oneerlijke spelletjes worden gespeeld. Mensen zeggen iets anders dan ze bedoelen. U beticht ze van schijnheiligheid of huichelachtigheid.

Wat is eraan te doen?

Allereerst is het goed dat wij met u de exacte oorzaak zoeken. Waar komt het vandaan? Wanneer speelt het? Want ook hier geldt: het speelt SOMS. U hebt geen 24 uur per dag van een kort lontje. Is de analyse helder dan kunt u gericht aan de slag.

Leerdoelen training communicatie

We hebben nog veel meer leerdoelen voor de communicatietraining voor u uitgewerkt. U kunt ook het overzicht bekijken van alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen communicatietraining

Training communicatie

 

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens