Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Met flair leren communiceren

met flair communiceren

Wilt u met flair leren communiceren? En vraagt u zich af hoe u dat leren kunt? In dit artikel gaan we in op:

 • wat is flair eigenlijk?
 • flair en communicatie
 • natuurlijke flair ontwikkelen
 • hoe leer je flair vol communiceren?

Definitie en betekenis

Wie met flair communiceert:

 • is gemakkelijk in de omgang
 • komt vlot over en beschikt over een soort van natuurlijke vlotheid
 • is handig in de communicatie
 • is contactueel sterk
 • heeft persoonlijke uitstraling of charme

Vlot overkomen

Vlot overkomen heeft vooral te maken met uw persoonlijke uitstraling.  Wilt u meer weten over vlot overkomen tijdens de presentatie of toespraak?

Vlot overkomen

Het is geen truc

Wanneer we praten over persoonlijke uitstraling, over charme, over flair en vlot overkomen dan beginnen we toch op te merken dat het geen truc is waar het over gaat. We hebben niet een doos met tips en trucs waarin staat wat u moet doen om met flair te communiceren. Het boek over communiceren met flair moet uzelf schrijven. Er is maar één eigenaar namelijk: dat bent uzelf.

Met flair communiceren is geen act die u opvoert. Juist niet! Dan was u wel acteur geweest toch van beroep? Of toneelspeler?

Waar begint het?

Met flair communiceren begint niet aan de buitenkant maar juist aan de binnenkant. Niet ieder mens is een prater en niet ieder mens is een redenaar of presentator. Niet iedereen legt ‘zomaar’ contact met andere. Maar weet u? Dat is nu precies de clou. U kunt alleen met flair communiceren wanneer u uzelf durft te zijn. En wanneer bent u uzelf?

 • wanneer u uw kwaliteiten durft te omarmen (ook als u introvert bent)
 • wanneer u verbinding hebt met uzelf: hoofd en hart is op elkaar aangesloten
 • wanneer u positieve energie uitstraalt
 • wanneer u authentiek durft te zijn

Wat is er aan te doen?

Is er wat aan te doen? Ja u kunt er wel wat aan doen! En misschien is het eerste wat u kunt doen wel om los te laten wat de maatschappij u aanpraat of hoe anderen vinden dat u zou moeten zijn. U straalt alleen energie uit wanneer het van binnenuit komt. Zelfaanvaarding en zelfcompassie zijn echt wel sleutelwoorden. Met bezieling communiceren, spreken of presenteren lukt niet als een van buitenaf aangeleerd kunstje.

Uiteraard kunt u ook uw belemmerende overtuigingen eens onder de loep nemen. Bent u positief ingesteld of juist heel negatief? Ook kunt u leren hoe uw non-verbale communicatie uw boodschap ondersteunt.

Hoe komt u over?

Wanneer u durft te zijn wie u bent, wanneer u uw kwaliteiten durft te omarmen waarover u beschikt dan ontstaat er passie, bezieling, enthousiasme en bevlogenheid. En pas dan communiceert u wat u voelt: met flair dus! Daardoor zal uw gunfactor hoger worden, u komt aangenaam over, u neemt mensen eerder mee, u bent innemend en mensen zijn eerder bereid u te volgen.

Leerdoelen training communicatie

We hebben nog veel meer leerdoelen voor de communicatietraining voor u uitgewerkt. U kunt ook het overzicht bekijken van alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen communicatietraining

Training communicatie

 

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens