Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Annita Smit - trainer/coach

Annita Smit trainer coach en jongerencoach

Annita Smit is trainer/coach bij De Steven. Zij houdt zich enerzijds bezig met coaching van jongeren en anderzijds met begeleiding en coaching van ouders en docenten.

Begaafdheidsspecialist

Annita helpt en begeleidt kinderen, ouders, jongeren en jong volwassenen bij persoonlijke vraagstukken, talentontwikkeling, studie- en beroepskeuzes maar ook bij vraagstukken rond hoogbegaafdheid- en hoogsensitiviteit.

Talent

Talent in de klas heeft altijd de belangstelling gehad van Annita. Hoe herken je als docent het talentvolle kind wat door tal van omstandigheden soms belemmerd word om de juiste prestatie te leveren? Hoe kan het dat juist het talentvolle kind gedrag vertoont wat eerder lijkt op 'gebrek aan talent'.

Jarenlange ervaring binnen het onderwijs heeft ze opgebouwd als docent. Annita: 'op een gegeven moment werd het schoollokaal mij te klein. Ik wou me verder doorontwikkelen en dat heb ik ook gedaan. Stil op de stoel zitten is voor mij geen optie'.

Na het volgen van tal van trainingen en opleidingen is Annita zich gaan bekwamen als trainer/coach waarbij zij zich met name richt op jongeren maar ook op ouders en docenten of leerkachten.

 

De docent en leerkracht

De docent of leerkracht worden door Annita Smit getypeerd als één van de mooiste beroepen. Toch ziet Annita dat veel docenten vastlopen in het huidige onderwijs. Annita: 'de omvang van de klas en de administratieve rompslomp zorgt ervoor dat de échte reden waarom je voor het onderwijs hebt gekozen niet meer uit de verf komt en dat is: het kind'. Haar ervaring en deskundigheid zet Annita bij De Steven in als trainer/coach. 

Coaching gericht op jongeren

Bekijk de publicaties en artikelen van Annita over jongerencoaching.

Publicaties jongerencoaching

Onderwijs en school

Bekijk de publicaties van Annita over het onderwijs.

Publicaties coaching onderwijs

Hoogbegaafdheid

Bekijk de publicaties en artikelen van Annita over hoogbegaafdheid.

Publicaties hoogbegaafheid

Waarom De Steven?

Over de vraag waarom Annita voor De Steven heeft gekozen hoeft Annita niet lang na te denken. 'De deskundigheid binnen De Steven is divers en daar leer ik veel van.

Collega's hebben bijvoorbeeld juist ervaring binnen het bedrijfsleven of bij de overheid terwijl we toch met dezelfde vraagstukken bezig zijn. Wat me erg aanspreekt is de pragmatische wijze waarop soms ingewikkelde vraagstukken benaderd worden'.

Contact met Annita?

Wilt u een keer van gedachten wisselen met Annita Smit? Dat kan! Neemt u contact op met ons bedrijfsbureau en wij maken een afspraak voor u.

Trainers/coaches De Steven