Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Behoefte aan invloed en zelfsturing

Invloed en zelfsturing is een menselijke behoefte. Dat betekent dat u tot op zekere hoogte de regie wilt voeren over uw leven, uw werk, de wijze waarop u uw werk uitvoert etc. We zeggen bewust tot op zekere hoogte want uiteraard zit er een begrenzing  aan uw invloed.

Behoefte aan zelfsturing en invloed

Definitie en betekenis

Aan de hand van enkele kenmerken komen we tot een definitie voor invloed en zelfsturing. Wat betekent invloed en zelfsturing?

  • dat u een zekere medezeggenschap hebt in bepaalde zaken
  • dat u uw betrokkenheid en inspraak kunt tonen
  • dat u uw visie of mening kunt weergeven die meegenomen wordt bij bepaalde besluitvorming
  • dat wat u doet ook effect heeft
  • dat u een eigen koers mag varen als mens of binnen uw team of organisatie
  • dat u een bepaalde autonomie mag hebben
  • dat u  een zelfstandig bepaalde keuzes mag maken binnen bepaalde kaders

Onvervulde of genegeerde behoefte

Wanneer de behoefte aan zelfsturing en invloed wordt genegeerd kan dat gevolgen hebben voor o.a. de betrokkenheid op de werkvloer omdat steeds anderen voorschrijven hoe iets moet gebeuren. Ook kan dit gevolgen hebben voor de mate waarbij medewerkers zich verantwoordelijk voelen. Wilt u betrokken medewerkers? Betrek ze er dan bij!

Ook in uw persoonlijke leven geldt: wordt de behoefte aan invloed niet vervuld dan verliest u de regie. U geeft het heft uit handen wat gevoelens kan opleveren als onmacht, machteloosheid, frustratie en irritatie.

Is invloed en zeggenschap een drijfveer van u?

Invloed en zeggenschap: uw drijfveer?

Invloed en zeggenschap kan een belangrijke drijfveer zijn van u! Als dat het geval is, heeft dat gevolgen voor uw werk en carrière. Wellicht past een leidinggevende functie bij u omdat u graag zeggenschap heeft wanneer het over tactische en strategische beslissingen gaat. Of wellicht hebt u graag invloed bij operationele zaken.

Wilt u uw invloed vergroten? Dat kan! Maar dan moet u werken aan:

Meer weten over de drijfveer invloed en zeggenschap?

Drijfveer invloed en zeggenschap

Overmatige vervulling van de behoefte

Overmatige vervulling van de behoefte leidt tot ongezonde situaties. Een teveel aan invloed betekent: een te grote vinger in de pap (macht) en dat kan leiden tot machtsmisbruik, ongezonde macht, bazigheid of dominantie. Anderen kunnen zich te weinig betrokken voelen, zich niet serieus genomen voelen etc.

Een overmatige vervulling van de behoefte aan sturing of zelfsturing kan leiden tot teveel de controle en regie willen hebben. Loslaten is dan een duidelijk leerdoel.

De relatie tussen gevoelens en behoeften

Omgaan met de bedreiging in de behoefte aan invloed en zelfsturing is een basis voor tal van leerdoelen in het kader van persoonlijke ontwikkeling. Altijd ligt er een relatie tussen mijn behoeften en mijn gevoelens. Onvervulde behoeften zorgen voor negatieve gevoelens. We hebben ze allemaal voor u uitgewerkt. Meer over gevoelens en behoeften?

Behoeften

Dit artikel is geschreven in de serie behoeften.

Behoeften

Training en coaching

De Steven verzorgt training en coaching gericht op persoonlijke ontwikkeling, carrière en loopbaan, organisatie- en teamontwikkeling. Wilt u een overzicht van onze  trainingen?

 

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens