Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Ongemakkelijk voelen bij gesprekken?

Je voelt je tijdens het voeren van gesprekken niet altijd op je gemak. Het maakt voor je gevoel niet uit waar je bent of met wie je in gesprek bent, je voelt je nooit echt op je gemak.

Het maakt geen verschil of het de bakker, groenteboer, visite, docenten of kinderen van je school zijn. Je weet namelijk niet zo goed wat je allemaal moet zeggen en als je dan iets zegt krijg je achteraf het gevoel dat je alleen maar onzin hebt uitgekraamd en je beter je mond had kunnen houden.

Stemmetje in je hoofd

Vragen mensen je iets of moet je iets zeggen dan doe je dit wel. Je geeft wel antwoorden maar het lijkt alsof jij het niet zegt maar een, één of ander stemmetje in je hoofd die bepaalt wat jij moet gaan zeggen.

Het stemmetje neemt het gesprek van je over en je bent je niet meer bewust van datgene wat je zegt. Je zegt zomaar dat wat in je opkomt zonder dat je erover na hebt gedacht.

Teveel nadenken

Ben je eenmaal weer alleen ga je nadenken. Wat heb ik gezegd, dat was toch wel een gekke opmerking, wat heb ik nu weer voor onzin uitgekraamd, de anderen keken ook wel erg verbaasd, wat zullen ze wel niet denken, hoe kon ik toch zo stom zijn om het te zeggen, ik had beter..

Ongemakkelijk voelen tijdens gesprekken

Achteraf weet je het wel

Met deze gedachten blijf je hele lange tijd mee rondlopen en houden je enorm bezig. Achteraf weet je wel wat je had moeten zeggen. Achteraf weet je het altijd erg goed wat maakt dat jij nog slechter gaat voelen. Je gedachten worden niet alleen steeds negatiever worden maar je ook een ontzettend rotgevoel krijgt. Het voelt niet goed, je gaat je dom voelen, je kunt niets, je doet het toch allemaal fout, dit maakt je nog onzekerder en je durft een volgende keer nog minder te zeggen. 

Moeite hebben met het vlot antwoorden geven of even niet weten wat je moet zeggen is heel normaal. Veel mensen hebben hier tijd voor nodig. Veel mensen hebben moeite om hun gedachten te ordenen voordat ze antwoord kunnen geven.  Je kunt leren hoe je hier mee om kunt gaan.

Jongerencoaching

In contact komen met een coach voor jongeren of studenten? Heb je hulp nodig?

Coaching voor jongeren

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit coach


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.