Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Ongeduldig of ongeduldigheid

Ongeduldig of ongeduldigheid. Merkt u dat u soms ongeduldig bent en dat het u maar niet snel genoeg kan gaan? Gunt u uzelf en anderen te weinig tijd om bepaalde taken uit te voeren of te verwerken?

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Valkuil

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Ongeduldig is een valkuil

Ongeduld en ongeduldigOngeduldigheid is een valkuil die hoort bij de kernkwaliteit opschieten. Blijkbaar houdt u van aanpakken, doorpakken, niet talmen of zeuren. Dat zijn prachtige kwaliteiten mits u ze op de juiste wijze inzet. Zodra deze kwaliteiten vervormen tot ongeduldigheid gaat er iets mis.

Wanneer gebeurt het?

Wanneer u ongeduldig bent, weet u dat zelf het beste. Dat gebeurt wanneer de adrenaline door uw lijf begint te stromen en wanneer u de irritaties voelt opkomen. Dat geeft namelijk aan dat u voor uzelf een grens passeert of dat het gevaar bestaat dat u over grenzen van anderen heengaat.

Ineffectiviteit van ongeduld

Niks is ineffectiever dan ongeduld. Het is een zeer primaire reactie vaak bedoeld om het proces te versnellen. Maar in de praktijk bereikt u er weinig mee. Hooguit dat mensen zullen denken (misschien niet zeggen, ze passen wel op!): daar heb je hem/haar ook weer. En mochten ze voor het oog wat harder gaan lopen, van binnen keren ze zich af en denken al snel 'laat maar'. Ongeduldigheid is ineffectief.

Oorzaken ongeduldigheid

We noemen een paar oorzaken van ongeduldigheid:

  • u bent veeleisend en legt de lat te hoog
  • de snelheid van schakelen of werken waarover uzelf beschikt legt u op aan uw omgeving of u verwacht dat anderen over dezelfde snelheid beschikken
  • u houdt te weinig rekening met het feit dat andere mensen soms meer tijd nodig hebben om bepaalde zaken te verwerken of om bepaalde veranderingen een plek te geven

Een vergelijkbare valkuil is drammerigheid.

Leerdoel: geduld

Wanneer u balans vindt tussen enerzijds de kwaliteit opschieten en anderzijds geduld, zult u terrein winnen. De kunst is om anderen bij het proces te betrekken, mee te nemen in de doelen die u wilt verwezenlijken waardoor u voorkomt dat zij afhaken of dat er weerstanden ontstaan. De kwaliteit opschieten past vooral bij het vuurtype.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens


Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen kunnen we in geheel Nederland uitvoeren: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching ook mogelijk

Wij verzorgen ook online coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland etc.

Webinar over 20x jeZELF terugkijken

Wil je meer zelfvertrouwen ontwikkelen, je zekerder voelen, je onzekerheid inleveren en wil je jezelf meer leren waarderen?

Dan kan deze webinar jou helpen.

Meer informatie of inschrijven?

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.