Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Gea van der Veen: trainer/coach

Gea van der Veen begon haar carrière ooit bij de belastingdienst. Toch was een cijfermatige carrière niet ze uiteindelijk voor ogen had. Uiteindelijk lag een carrière als communicatieadviseur veel meer voor de hand. Hiervoor heeft Gea diverse opleidingen en cursussen gevolgd.

Gea van der Veen: presentatietrainer, spreekcoach, verliesexpertSchrijven en presenteren

Schrijven en presenteren was Gea al jong op het lijf geschreven. Als jonge puber heeft ze gewerkt bij Minjon de jongerenomroep van de Avro. Na een intensieve sollicitatieprocedure bij presentatrice “Stuif es in” Ria Bremer  werd ze bij Minjon opgeleid als presentator.  Later was Gea in haar vrije tijd was lange tijd  werkzaam bij de Lokale Omroep als presentator. Jurgen van den Berg, tegenwoordig o.a. werkzaam bij radio Tour de France als presentator, heeft hier diverse workshops verzorgd. Maar ook heeft ze diverse workshops gevolgd bij Theo Ordeman, beroemd tv regisseur van o.a. het Eurovisie Songfestival en Voor de vuist weg. Een brief met enkele kritische noten over  voetballer Peter Hoekstra aan presentator Kees Jansma, toen nog werkzaam bij Studio Sport, resulteerde uiteindelijk in een dagje rondkijken bij het programma Studio Sport. Daarna in een screentest, daarna in nog een screentest en daarna in een langdurige stage bij dit programma.  Jammer genoeg maakte een ernstig ongeluk een eind aan die ambities.

Rouw en verliesverwerking

Gea kwam zelf in aanraking met rouw en verlies. Door haar ongeluk moest ze fysiek en qua gezondheid behoorlijk inleveren. Soms leek er weinig perspectief in die zin dat er geen vooruitzicht was op werk en op een baan. Dat immense proces van rouw en verlies heeft Gea doorleefd.

Trainer / coach

Ondertussen werd de wens steeds sterker om haar interesses en ervaring (levenservaring en praktijkervaring) professioneel in te zetten als trainer / coach. In De Steven vond ze een partner waar ze de opleiding en ervaring op kon doen om zich het vak eigen te maken. Gea houdt zich bezig in de coaching op meerdere vlakken:

  • Persoonlijke ontwikkeling: zoals communicatie, assertiviteit, persoonlijke effectiviteit
  • Presenteren en spreken in het openbaar
  • Sollicitatietraining (jezelf presenteren) en netwerken
  • Rouw en verliesverwerking
  • Vergadering: training voorzitters en deelnemers
  • HSP

Spreken in het openbaar

Wat voor sommige mensen een eitje is, is voor anderen een enorme berg: spreken in het openbaar. Ze liggen er ’s nachts wakker van en de meest gruwelijke scenario’s passeren dan de revue. Is dat bij u ook het geval? Of wilt u gewoon een betere basis hebben, met meer handvatten zodat u zelfverzekerder overkomt? Dan is de training: spreken in het openbaar iets voor u. Gea noemt haar training met opzet geen presentatietraining, omdat zij geen gebruik maakt van audiovisuele hulpmiddelen. Gea: ”Met PowerPointpresentaties boet een presentatie in aan kracht. Natuurlijk kan een enkel plaatje de boodschap verduidelijken, maar het oplezen van sheets houdt de aandacht van het publiek niet vast. En mist de presentatie zijn doel: het overbrengen van een boodschap”. De doelgroep van de training spreken in het openbaar is heel breed: van managers tot sportbestuurders en van directieleden tot de voorzitter van organisaties. Ook de setting maakt geen verschil. Of u nu voor een zaal moet spreken, een vergadering moet voorzitten of een individueel gesprek moet voeren: in de training ”spreken in het openbaar” leert u hoe u de aandacht van uw publiek kunt vasthouden.

Contact met Gea?

Wilt u een keer van gedachten wisselen met Gea van der Veen? Dat kan! Neemt u contact op met ons bedrijfsbureau en wij maken een afspraak voor u.

Trainers/coaches De Steven