Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Gea van der Veen: trainer/coach

Gea van der Veen begon haar carrière ooit bij de belastingdienst. Toch was een cijfermatige carrière niet wat ze uiteindelijk voor ogen had. Uiteindelijk lag een carrière als communicatieadviseur veel meer voor de hand. Hiervoor heeft Gea diverse opleidingen en cursussen gevolgd.

Schrijven en presenteren

Schrijven en presenteren was Gea al jong op het lijf geschreven. Als jonge puber heeft ze gewerkt bij Minjon de jongerenomroep van de Avro. Na een intensieve sollicitatieprocedure bij presentatrice “Stuif es in” Ria Bremer  werd ze bij Minjon opgeleid als presentator.  Later was Gea in haar vrije tijd lange tijd werkzaam bij de Lokale Omroep als presentator. Jurgen van den Berg, tegenwoordig o.a. werkzaam bij radio Tour de France als presentator, heeft hier diverse workshops verzorgd. Maar ook heeft ze diverse workshops gevolgd bij Theo Ordeman, beroemd tv regisseur van o.a. het Eurovisie Songfestival en Voor de vuist weg. Een brief met enkele kritische noten over  voetballer Peter Hoekstra aan presentator Kees Jansma, toen nog werkzaam bij Studio Sport, resulteerde uiteindelijk in een dagje rondkijken bij het programma Studio Sport. Daarna in een screentest, daarna in nog een screentest en daarna in een langdurige stage bij dit programma.  Jammer genoeg maakte een ernstig ongeluk een eind aan die ambities.

Gea van der Veen: presentatietrainer, spreekcoach, verliesexpert

Rouw en verliesverwerking

Gea kwam zelf in aanraking met rouw en verlies. Door haar ongeluk moest ze fysiek en qua gezondheid behoorlijk inleveren. Soms leek er weinig perspectief in die zin dat er geen vooruitzicht was op werk en op een baan. Dat immense proces van rouw en verlies heeft Gea doorleefd.

Trainer / coach

Ondertussen werd de wens steeds sterker om haar interesses en ervaring (levenservaring en praktijkervaring) professioneel in te zetten als trainer / coach. In De Steven vond ze een partner waar ze de opleiding en ervaring op kon doen om zich het vak eigen te maken. Gea houdt zich bezig in de coaching op meerdere vlakken:

 • Persoonlijke ontwikkeling: zoals communicatie, assertiviteit, persoonlijke effectiviteit
 • Presenteren en spreken in het openbaar
 • Sollicitatietraining (jezelf presenteren) en netwerken
 • Rouw en verliesverwerking
 • Vergadering: training voorzitters en deelnemers
 • HSP

Spreken in het openbaar

Wat voor sommige mensen een eitje is, is voor anderen een enorme berg: spreken in het openbaar. Ze liggen er ’s nachts wakker van en de meest gruwelijke scenario’s passeren dan de revue. Is dat bij jou ook het geval? Of wil je gewoon een betere basis hebben, met meer handvatten zodat je zelfverzekerder overkomt? Dan is de training: spreken in het openbaar iets voor jou. Gea noemt haar training met opzet geen presentatietraining, omdat zij geen gebruik maakt van audiovisuele hulpmiddelen. Gea: ”Met PowerPointpresentaties boet een presentatie in aan kracht. Natuurlijk kan een enkel plaatje de boodschap verduidelijken, maar het oplezen van sheets houdt de aandacht van het publiek niet vast. En dan mist de presentatie zijn doel: het overbrengen van een boodschap”. De doelgroep van de training spreken in het openbaar is heel breed: van managers tot sportbestuurders en van directieleden tot de voorzitter van organisaties. Ook de setting maakt geen verschil. Of je nu voor een zaal moet spreken, een vergadering moet voorzitten of een individueel gesprek moet voeren: in de training ”spreken in het openbaar” leer je hoe je de aandacht van jouw publiek kunt vasthouden.

Contact met Gea?

Wil je een keer van gedachten wisselen met Gea van der Veen? Dat kan! Neem dan  contact op met ons bedrijfsbureau en wij maken een afspraak voor je.

Trainers/coaches De Steven


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Bekijk alle e-books

 • Willen is minder moeten
 • Authentiek communiceren
 • Word assertief: doorbreek de vicieuze cirkel!
 • Conflicthantering
 • Delegeren en loslaten
 • Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden
 • Hoogsensitief: label of labiel?
 • Talenten en kwaliteiten: jouw houvast en zekerheid!
 • Hoogbegaafd: probleemgeval of gave?
 • Luister en zie mij: het diagnostisch gesprek met hoogbegaafde kinderen!
 • Analysevaardigheden
 • Hoe ga je met je tijd om?
 • De kwaliteitenbibliotheek: 163 kwaliteiten uitgebreid beschreven
 • Verbeterplan bij disfunctioneren
 • Zelfvertrouwen: mag ik er twee kilo bij?

Bekijk alle e-books

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.