Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Ondernemers lijken qua gedrag op koeien

Ondernemers (ook ZZP ers) lijken qua gedrag op koeien. Ze staan vaak op een hoop - dicht bij elkaar -  en eten allemaal van hetzelfde stuk grasland. En dat terwijl het grasland zoveel groter is en er zoveel ruimte is waar geen gebruik van wordt gemaakt.

Ondernemers zijn qua gedrag net koeienJe moet je onderscheiden

Er wordt zo snel geroepen dat een ondernemer of onderneming zich moet onderscheiden. Maar hoe doe je dat dan? Onderscheiden heeft te maken met keuzes: 'dit stuk grasland is van mij en daar richt ik me op'. Aldi heeft een keuze gemaakt. Goedkoop! Een winkelinrichting die goedkoop is als zijnde een soort magazijn met dozen waar men het bord winkel op heeft geplaatst. Albert Hein maakte ook een keuze. Niet goedkoop maar een mooi ingerichte winkel. Maar zo ontstaat er wel een helder profiel. De een voelt zich aangetrokken tot Albert Hein, de ander helemaal niet.

Onderscheiden is best lastig

Jezelf onderscheiden is best lastig. Want wat is nu het verschil tussen de ene kapperszaak en de andere. Waarom betaal je bij de ene kapper € 18,- voor een knipbeurt en bij de ander € 12,-? Gebruiken ze duurdere scharen bij de ene kapsalon? Duren de knipbeurten langer of krijg je meer aandacht? Hebben ze beter opgeleide kappers in dienst? En als die verschillen er niet zijn: hoe kan het dan dat de prijs zoveel hoger is?

Keuzes

Onderscheiden heeft te maken met keuzes. Wat past bij mij of bij ons? Waar ligt mijn kracht als ondernemer of waar ligt onze kracht als onderneming? Het heeft ook te maken met het vormgeven van de eigen authenticiteit en het ontwikkelen van creativiteit. Grijze muizen die alles bieden en zogenaamd alles kunnen, hebben de minste kans van slagen. Daar hebben we er al genoeg van.

Verwante informatie

Adviesgesprek?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek met onze trainers of coaches? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Neem contact op met ons bedrijfsbureau of stuur ons een mail via het contactformulier.

coaching directie DGA ondernemers MKB