Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Methode verliesverwerking: 'ik kan niet tegen mijn verlies'

Ik kan niet tegen mijn verlies is een laagdrempelig hulpmiddel bij coaching rouw- en verliesverwerking. De eerste manier waar de methode kan worden ingezet is in spelvorm namelijk het aloude kwartetten. Al spelend krijgt u te maken met de beginselen van de verliescirkel en de verschillende thema’s die hier mee te maken hebben. De verliescirkel is een cyclische voorstelling van een gezonde manier van verliesverwerking. Meer weten over de verliescirkel?

Rouwkwartet als verliesverking methode

Rouwkwartet is hulpmiddel

Het rouwkwartet is een hulpmiddel om in gesprek te komen over uw verlies. Dat kan met lotgenoten door het spel daadwerkelijk te spelen. Echter de kaarten kunnen door hun herkenbare plaatjes ook los besproken worden. Ook kan er een thema uit het kwartet worden besproken. Deze methode is dus zowel in groepsverband als individueel toe te passen.

Inzicht in uw rouwproces

Door het spel te spelen krijgen de deelnemers inzicht waar ze staan in hun rouwproces. Door het spel kunnen veranderingen ontstaan en kan het leven een andere wending krijgen. Hierdoor kan de verliescirkel verder bewandeld worden en kan aan het verlies een betekenis worden gegeven. Deze methode is niet alleen bruikbaar bij rouw en verliesverwerking bij overlijden, maar ook bij verlies van baan, verlies van gezondheid en echtscheiding.

Bent u onlangs uw baan kwijtgeraakt, bent u een dierbare verloren, heeft u moeite met uw echtscheiding of is uw leven door uw ziekte zo veranderd dat u hier heel veel verdriet van ondervindt? Dan kan coaching met “ik kan niet tegen mij verlies ”misschien iets voor u zijn.

Meer weten over “ik kan niet tegen mij verlies”?

Verwerking van verliesgebeurtenissen

Rouwcoaching en verliesbegeleiding kan u helpen tijdens het rouwproces. 

Rouwcoaching

Rouw en verliesverwerking

Lees onze artikelen over rouw en verliesverwerking.

Rouw- en verliesverwerking