Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Doelgericht vergaderen: training voor voorzitters

Doelgericht vergaderen: training voor voorzitters. U ben leidinggevende en in die hoedanigheid moet u regelmatig een overleg of een vergadering voorzitten.

training cursus doelgericht vergaderenU wilt graag de efficiëntie van uw overleg of vergadering vergroten en uw eigen vaardigheden vergroten qua vergadertechnieken. De training kan als onderdeel benut worden in onze training communicatie voor de leidinggevende.

Voor wie?

De training doelgericht vergaderen is bestemd voor leidinggevenden uit zowel het hoger kader als het middenkader die periodiek een vergadering of overleg moeten voorzitten zoals de directeur, manager, ploegchef, productieleider, teamleider of het afdelingshoofd .

Waar?

De training kan verzorgd worden in geheel Nederland maar ook op onze locaties te Hoogeveen of Amersfoort.

Leerdoelen

De leerdoelen kunnen divers zijn en betrekking hebben op uzelf als voorzitter maar ook gedragselementen bij teamleden kunnen naar voren komen.

Leerdoelen vergadertechnieken

Inhoud

De inhoud stellen wij opmaat samen. Uw leerdoelen inzake vergadertechnieken staan daarbij centraal. Om u een inderuk te geven: het kan gaan om de volgende onderwerpen:

 • de voorbereiding: agenda, verslag, besluitenlijst of notulen, anderen betrekken bij de voorbereiding
 • het gesprek leiden: sturen zonder te sturen, ruimte geven en begrenzen, iedereen aan bod laten komen, samenvatten, het gesprek herleiden naar een besluit, een besluit omzetten in een concreet actiepunt, meningsverschillen benutten als kans, onpartijdige opstelling van de voorzitter
 • de afronding: het nawerk, tevens de voorbereiding voor de volgende bespreking
 • spreken in de groep
 • inzicht in de stijlen van invloed: wat is mijn stijl en wat voor stijl hebben andere mensen?
  • de inhoud afstemmen op de deelnemers van de vergadering
  • duidelijk en effectief een boodschap overbrengen.

Andere werkvormen

 • De trainer/coach gaat samen met u naar het werkoverleg of de vergadering c.q. meeting waar u leiding aan geeft. U doet uw werk en wij observeren het gedrag van uzelf, de teamleden. Op basis daarvan komen wij terug bij u met gerichte feedback en een plan van aanpak. Middels onze overlegscan meten wij hoe deelnemers de effectiviteit van het overleg ervaren.
 • Middels gerichte training en coaching implementeert uzelf onder begeleiding van een ervaren coach/trainer een aantal verbeterpunten gericht op efficiëntie. Onderdeel van de training kan zijn de workshop doelgericht vergaderen voor medewerkers en teamleden. Vergaderen doet u als voorzitter immers nooit alleen?
 • Samen met u zorgen wij voor de juiste borging en voortdurende evaluatie van het traject

Combineer trainingen!

Bij De Steven staan uw leerdoelen centraal! 

In de meeste situaties kunnen we leerdoelen combineren tot één training. Dat voorkomt dat u meerdere trainingen moet volgen en het bespaart u dus tijd en geld. Bovendien is het rendement hoger omdat de training  persoonlijk op u is afgestemd!

Adviesgesprek?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met ons bedrijfsbureau of stuur ons een mail via het contactformulier.

Contact

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Zoekt u een training die u op de website van ons niet kunt vinden? Vertel dan wat u zou willen bereiken en wellicht kunnen wij u toch van dienst zijn. Of neem telefonisch contact op met onze trainingsadviseur.