Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Wikken en wegen is een valkuil: komt u niet tot keuzes?

Blijft u maar wikken en wegen en is uw valkuil valkuil dat u moeilijk tot een beslissing komt? Ziet u teveel beren op de weg? Weet u hoe dat komt? Wilt u keren om knopen door te hakken?

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Valkuil

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Ik zie soms teveel beren op de weg en benader de zaken te negatief

training Persoonlijke Effectiviteit / ik zie beren op de wegU neemt niet 'zomaar' een beslissing. Graag weegt u de voordelen en nadelen tegen elkaar af. Maar soms doet u dat teveel en te lang. U merkt dat u de zaken vaak weinig rooskleurig inziet. Uw omgeving vindt dat u te negatief denkt.

Iemand vertelde: 'altijd zie ik ergens het negatieve van in en probeer ik alles te bedenken wat er fout kan gaan onderweg. Achteraf valt het meestal nogal mee. Ik probeer vooraf zoveel mogelijk zekerheden te krijgen zodat ik erop aan kan dat het goed gaat'.

De kleur van de beren

Toen we vroegen wat voor kleur de beren hadden die de persoon altijd zag, wist hij het niet. Waarop wij zeiden: dan hebt u ze ook niet gezien?

Waarom wikt en weegt u zoveel?

Vaak zoeken mensen zekerheid. Sterker nog: alle mensen zoeken zekerheid. Maar in uw geval meent u dat u zekerheden krijgt wellicht door vooraf alles te weten en alles te overzien. En daarom blijft u wikken en wegen en komt u niet tot een keuze. En een leerpunt is voor u dat het glas bijna nooit 'half vol' is. U denkt direct in bezwaren, in wat er fout kan gaan.

Uw kracht en uw kernkwaliteit

Wellicht herkent u zich nog het meest in de beschrijving van het aardetype.

Leer uw kwaliteit Bedachtzaam en Realiteitszin benutten!

leerdoel teveel wikken en wegenDe valkuil 'teveel wikken en wegen' heeft te maken met de kernkwaliteit 'bedachtzaam en weloverwogen'. Dat is een kracht. U zult niet impulsief besluiten gaan nemen of keuzes gaan maken. Maar u komt goed beslagen ten eis. Zodra u doorslaat wordt het een wikken en wegen die tot niets leidt.

De valkuil 'beren op de weg zien' heeft te maken met de kernkwaliteit 'realiteitszin'. U bent realistisch ingesteld en nuchter. U staat met beide benen op de grond. Ook dat is een kracht. Maar wanneer u doorslaat wordt het negatief inderdaad. Gekscherend zeggen wij wel eens: wie met beide benen op de grond staat, springt nooit een gat in de lucht van blijdschap. En dansen wordt ook moeilijk.

Leerdoelen

Training of coaching kan u helpen te ontdekken wanneer u in de valkuil stapt. U zult immers niet altijd en overal te negatief zijn of beren op de weg zien maar steeds in bepaalde situaties? Uw leerdoel is

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens