Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Te praktisch, te oplossingsgericht: is dat uw valkuil?

Te praktisch, te oplossingsgericht. Is dat uw valkuil?  Zou u soms beter kunnen nadenken voordat u aan iets begint? Iemand vertelde: ik moet altijd wat doen. Stilzitten kan ik niet. En dus ben ik altijd bezig. Ik gun me geen tijd de zaken te ordenen of mezelf eens voor het voetlicht te houden en te reflecteren waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Valkuil

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Kenmerken

Praktisch en oplossingsgerichtWat zijn de kenmerken?

  • U bent een doener. Alleen maar praten over..... is niets voor u. U houdt van aanpakken. Maar soms zou u geholpen zijn door even de tijd te nemen de boel op de rij te zetten
  • U komt snel in actie en houdt van doen
  • U bent praktisch ingesteld
  • U bent oplossingsgericht
  • u houdt van aanpakken

Gevolgen

De kwaliteiten praktisch en oplossingsgericht zijn prachtige kernkwaliteiten. Wanneer u te praktisch of te oplossingsgericht wordt zit u in uw valkuil. Dat is de doorgeslagen variant die niet effectief meer is. Gevolgen:

  • Te praktisch: niet alles is praktisch op te lossen. Er zijn vraagstukken waar meer over nagedacht moet worden.
  • Te oplossingsgericht: u bent al een vraagstuk aan het oplossen zonder dat u een probleemanalyse hebt gemaakt.

Alleen maar doen belemmert.....

Te weinig nadenken waarom u de dingen doet zoals u ze doet, belemmert u in de voortgang van uw persoonlijke ontwikkeling. Het leidt af van uw gevoelens en hoe u de dingen ervaart. Soms is doen (net als teveel denken) een vlucht. Wegkruipen voor 'voelen' en 'ervaren'. Denken en voelen leidt tot onzekerheid en geeft u gevoelens van twijfel. Iemand vertelde: als ik verdrietig ben ga ik meteen wat doen. Ik sta mijzelf die gevoelens niet toe.

Balans: denken en doen

U komt meer in uw kracht door een balans te vinden tussen 'denken' en 'doen'. Uw praktische instelling krijgt dan meer effect. En u zult zich ontwikkelen tot een effectieve doener.

Inzicht en bewustwording

Training of coaching kan u helpen te ontdekken wanneer u in de valkuil stapt. U zult immers niet altijd en overal te praktisch zijn maar steeds in bepaalde situaties?

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens