Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Wilt u de kool en de geit sparen?

Wilt u regelmatig de kool en de geit sparen? Bent u gericht op harmonie of bent u vredelievend ingesteld? Vindt u het moeilijk om in het sociale verkeer tot keuzes te komen? In dit artikel leggen we uit wat het betekent om de kool en de geit te sparen en wat u eraan kunt doen.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Valkuil

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Gedragskenmerken

Kool en geit willen sparenIemand die de kool en de geit wil sparen, staat tussen twee partijen in bij spanningen of conflicten en toont vaak het volgende gedrag:

  • wil beide partijen tevreden stellen
  • wil niemand voor zijn hoofd stoten of durft niemand teleur te stellen
  • ziet wel in dat belangen tussen partijen botsen maar vindt het moeilijk om daar duidelijk over te zijn
  • is in zekere zin conflictvermijdend en durft geen stelling te nemen
  • heeft de neiging de kop in ’t zand te steken en struisvogelpolitiek te bedrijven: dat wil zeggen doen alsof er geen spanning is

Waarom doen mensen dat?

Mensen willen de kool en de geit sparen om een aantal redenen:

Wat is het resultaat?

Het resultaat van dit gedrag is: geen kool en geen geit overhouden. U bereikt er helemaal niets mee. Als er spanningen zijn dan is de kans op escalatie nog groter of het gevaar is aanwezig dat een conflict onderhuids door suddert.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens