Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Wilskracht en vastberadenheid

Wilskracht is de kracht, energie of het vermogen om iets te willen bereiken. Het is een vorm van doorzettingsvermogen en discipline. Toch wordt wilskracht vaak uitgelegd als de wil en het vermogen om iets te overwinnen wat eigenlijk niet binnen uw vermogen zou liggen. Hoe dat komt? Omdat de aansluiting met de werkelijke behoeften ontbreken.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Onze wil

Wilskracht en vastberadenheidOm uit te leggen wat onze wil is, is niet zo moeilijk. Het heeft alles te maken met waar onze behoeften liggen. Dus wie van slagroomtaarten houdt, heeft voldoende wil om er één uit de koelkast te pakken omdat het zo lekker smaakt. Als onze wilskracht zich dus richt op wat we willen ontstaat er een krachtig geheel.

Overwinnen

Toch zijn mensen altijd bezig om iets te overwinnen op wilskracht met wat ze eigenlijk niet willen. De roker moet stoppen met roken op basis van wilskracht. Eigenlijk wil hij/zij niet stoppen of vindt hij/zij het moeilijk om te stoppen met roken maar op wilskracht zou dat dan moeten lukken. Waarom is dat zo moeilijk voor de roker? Omdat het een doelstelling is die niet klopt. Rokers zouden moeten stoppen omdat ze meer frisse adem willen, meer conditie of omdat ze zich fitter willen voelen. Die doelstelling past veel meer bij de werkelijke behoefte en de kans dat ze het daarom realiseren, is veel groter.

Moeilijkheden overwinnen: daar ontkom je toch niet aan?

Soms ontkomt u er niet aan om moeilijkheden te overwinnen. Maar de vraag is wel: hoe gaan we dat dan doen? Maken we het ons nog moeilijker dan noodzakelijk is?  Voor wilskracht is meer nodig: het moet aansluiten bij onze ambities maar de vraag is wel of we die ambities hebben die bij ons passen.

Hoe ontwikkelt u wilskracht?

Wilskracht begint met de bewustwording om te achterhalen waar uw drijfveren liggen en of de aansluiting er is met uw werkelijke behoeften.

  • Wat zijn uw ambities en zijn dit haalbare ambities?
  • Wat drijft u?
  • Sluit het aan bij uw mogelijkheden?
  • Is datgene wat u wilt een energiegever of een energielek?

Wat u er verder aan kunt doen is? Zorgen dat u fit bent, goed uitgerust, energie en ruimte nemen voor ontspanning.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens