Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Gedreven en gedrevenheid is een kwaliteit

Gedrevenheid is een kwaliteit. Bent u gedreven? Dan bent u gepassioneerd, bezield en enthousiast. Over uw motivatie hoeft niemand te twijfelen. Organisaties hebben behoefte aan gedreven medewerkers maar ook aan gedreven leiders. Mensen die met passie en vurigheid hun werk doen.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Wat zijn kenmerken?

Gedreven en gedrevenheidKenmerken zijn:

  • Werken vanuit je hart
  • Gestuurd door een innerlijke aandrang of intrinsieke motivatie
  • Bevlogen en bezield
  • Anderen kunnen inspireren en overtuigen op een natuurlijke wijze
  • Optimale inzet
  • Enthousiast

Is gedrevenheid te ontwikkelen?

Gedrevenheid is ontwikkelbaar. Er zijn echter randvoorwaarden. Eén daarvan is dat je moet doen wat bij je past, waar je hart ligt. En dat ontstaat wanneer u uw kwaliteiten, drijfveren en vaardigheden optimaal kunt inzetten. Is dat het geval dan maakt het niet eens zoveel uit wat u doet.

Speelt de beloning een rol?

Om nu één misverstand uit de wereld weg te nemen. Mensen worden niet gedreven door de hoogte van het salaris of door de bonus die ze ontvangen. Salaris motiveert niet!  Gebrek aan salaris, demotiveert wel want het is een gebrek aan waardering! Dat is het verschil.

Valkuilen

Gedreven mensen kunnen moeilijk stoppen. Dat is enerzijds hun kracht. Ze geven niet gauw op en gaan door waar een ander afhaakt. Maar de valkuilen zijn er ook:

  • Ze kunnen moeilijk stoppen en zijn soms te fanatiek
  • Soms zijn ze grenzeloos en nemen ze teveel hooi op de vork

Irritatiezone

Welke irritaties heeft een gedreven mens? Dat is vooral gezapigheid, een ingedutte organisatie, een organisatie waar hij/zij niet wordt uitgedaagd.

Gedrevenheid binnen teams

Is gedrevenheid te ontwikkelen binnen teams? Jazeker! Ontwikkelen lukt wel. Organiseren lukt niet. Bezieling, bevlogenheid, inspiratie laat zich niet organiseren of afdwingen.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens