Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

 

Ervaringen van deelnemers

Hierbij treft u verhalen en ervaringen van deelnemers die bij De Steven een training persoonlijke ontwikkeling of persoonlijke effectiviteit hebben gevolgd of die daarvoor een individueel coachingstraject volgden.

 • Ik meende dat ik een verandering in mijn persoonlijk leven er wel even bij kon doen

  Hij was 24 jaar gehuwd en toen ging zijn relatie op de klippen. Toen dat gebeurde vroeg de werkgever of hij ook externe begeleiding nodig had. Hij vond dit beslist niet noodzakelijk omdat zoals hij het zelf uitdrukte dat niets veranderde aan de situatie. Na drie maanden kwam hij ziek thuis en volgde een training Omgaan met veranderingen. Achteraf zei hij: Het bood me zoveel herkenning en het gaf me zoveel inzicht. Maar ik kwam er vooral achter dat je een verandering van dusdanige omvang niet alleen rationeel moet verwerken. Het moet een plek krijgen in je leven en wanneer je daar niets mee doet wreekt het zich in je dagelijkse werk.

 • Iets dat beter past bij mijn kwaliteiten

  Ik kreeg van mijn leidinggevende de opdracht om ervoor te zorgen dat ik mijn werk beter zou afmaken. Ik moest mij daarin echt veranderen. Maar mijn werk is voor 10% te structureren en 90% is wat er zoal aan vragen bij collega’s zijn. Bij de Steven heb ik geleerd dat ik daarvoor wel naar mezelf moet kijken en niet naar mijn collega’s. Ik heb handvaten gekregen die ik nodig had om er achter te komen hoe dat bij mij werkt. Dit was voor mij zon openbaring dat ik er achter kwam dat mijn werk eigenlijk helemaal niet bij mij past en in gesprek met het bedrijf ben ik van baan veranderd. Iets dat beter past bij mijn kwaliteiten.

 • ´Ik wist nooit dat aan valkuilen een positieve eigenschap ten grondslag ligt´

  Hij typeerde zichzelf als iemand die moeilijk grenzen kon stellen en die te betrokken was op andere mensen. De ervaring die hij daarmee opdeed binnen organisaties was negatief want hij werd er voortdurend op aangesproken. Het traject dat hij volgde deed hem inzien dat dit slechts valkuilen waren die hij moest leren mijden en dat er juist positieve eigenschappen aan deze valkuilen ten grondslag lagen. Achteraf was zijn reactie: Door deze te benutten voelde ik me beter en vermeed ik dat leidinggevenden daar kritisch op reageerden.

 • Bij iedere verandering ging ik volop in de verdediging

  Er kon geen verandering aangekondigd worden binnen de organisatie of zij was het er niet mee eens. Op detailniveau ging ze de argumenten van de leiding bestrijden, vooral om te voorkomen dat de verandering werd doorgezet. Ze kwam met dit gedrag ernstig in conflict met de leiding. De training omgaan met veranderingen heeft eraan bijgedragen dat ze is gaan inzien dat veranderen leuk is.

 • Ze kreeg een andere functie binnen onze organisatie

  Jarenlang mocht ze hypotheekakten controleren die de hypotheekadviseurs op de bank aandroegen. Hoewel ze alle papieren in huis had om deze functie te beoefenen bleek dat er steeds fouten werden gemaakt bij de controles. De organisatie had het gehad met deze mevrouw. Nog één kans via een coachingstraject en anders moest het contract maar beëindigd worden. We kwamen tot de conclusie, dat de medewerker wel de juiste kennis en vaardigheden bezat maar niet de eigenschap had om accuraat en precies te werken. We hebben haar de functie van relatiebeheerder aangeboden en dat is achteraf een gelukkige zet geweest.


Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Webinar terugkijken: ontdek jouw kwaliteiten en talenten

Wil je de webinar terugkijken over het ontdekken van jouw kwaliteiten en talenten? Onderwerpen:

 • Wat is talent?
 • Wat zijn kernkwaliteiten?
 • Indeling van kwaliteiten
 • Zelfvertrouwen en kwaliteiten
 • Kwaliteiten in de koelkast
 • Jouw kwaliteiten ontdekken

Schrijf je meteen in en na betaling van € 12,50 krijg je meteen toegang.

Webinar kwaliteiten

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.