Contact Sitemap Publicaties Over ons Nieuws Home
Training en coaching van uw leidinggevenden - management - managers - directie

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!


Coaching bij het opstarten van een verbetertraject

In geval er sprake is van disfunctioneren van de medewerker is het raadzaam om een verbetertraject op te starten. Mocht het tot een ontslagaanvraag komen dan moet blijken dat u als werkgever er alles aan gedaan hebt om het functioneren van de medewerker te verbeteren. Er zijn geen wettelijke regels voor een verbetertraject maar naarmate de medewerker langer bij u in dienst is, wordt er van u als werkgever een grotere inspanning verwacht.  

Onze werkwijze

De Steven biedt onafhankelijke begeleiding en coaching bij het verbetertraject. Dat betekent een onpartijdige opstelling van de coach voor zowel de werkgever als werknemer. Een verbetertraject start met een intake van zowel de werkgever en de werknemer. Daarna volgt een gezamenlijk gesprek waar de bevindingen worden teruggekoppeld. De Steven kan u behulpzaam zijn bij:

  • het formuleren van het disfunctioneren van de medewerker (namens de organisatie) en eventueel het formuleren van de reactie van de medewerker

  • analyse van het disfunctioneren (gaat het om vaardigheden of is er sprake van houding- en gedragsaspecten?)

  • het opstellen van een verbeterplan c.q. inzet van de verbetermeter

  • coaching en begleiding van zowel werkgever als werknemer tijdens het verbetertraject

  • coaching en begeleiding van de evaluatie van het verbetertraject

In geval een verbetertraject niet het gewenste effect heeft dan biedt De Steven ontslagbegeleiding c.q. loopbaanbegeleiding of outplacement.

Verwante informatie

Adviesgesprek

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?

TRAINING CURSUS COACHING VOOR LEIDINGGEVENDEN EN MANAGERSTRAINING CURSUS COACHING VOOR LEIDINGGEVENDEN EN MANAGERS TRAINING CURSUS COACHING VOOR LEIDINGGEVENDEN EN MANAGERS

Geschreven door: